Transformatie Hudighuis te Driebergen

Utrechtse Heuvelrug - Driebergen-Rijsenburg
Toekomstig aanbod

Koopprijzen n.n.b.

Kenmerken

Woonoppervlak
100 - 240m2

Over dit project

Midden in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug, en toch op fietsafstand van het centrum van Driebergen is het voormalige "Hudighuis" en de latere "Wingerd" vrijgekomen.
Het voormalige Hudighuis heeft een rijke historie en werd gebouwd in opdracht van reder Hudig, een rijke rotterdammer, die voor de Rotterdamse kinderen een huis liet bouwen waar ze konden aansterken en een gezonde lucht inademen. Het was een vakantiekoloniehuis voor zieke, zwakke kinderen.
De laatste bewoners van het pand waren de 24 gasten van Bartimeus.
Wij hebben de hand weten te leggen op het geheel, en krijgen de kans hier een mooie nieuwe bestemming aan te geven.

Locatie:
Op een prachtig terrein van 2ha (20.000 m2) voorzien van zowel naald- als loofbomen, hoogteverschillen, open tuinen en 2 eigen opritten liggen het hoofdgebouw (ca. 1300 m2) en een vrijstaande (voormalige) bedrijfswoning.
Het terrein ligt in een populair wandel- en fietsgebied en grenst direct aan Landgoed de Treek. Tegenover het terrein bevind zich camping Het Grote Bos, met een eigen winkel en restaurant.

Transformatie:
We hebben plannen het hoofdgebouw te verbouwen tot 6 woningen.
5 woningen van gemiddeld 230m2 met prive achtertuinen van ca. 30 meter diep. Ook aan de voorzijde worden prive tuinen aangelegd.
1 woning die dienst kan doen als mantelzorgwoning, maar volledig zelfstandig bruikbaar is. Deze woning heeft ongeveer 100m2 geheel op de begane grond. Een eigen oprit, entree en tuin, maar wel gekoppeld aan het hoofdgebouw.
Verder komt de voormalige dienstwoning vrij. Deze is ongeveer 100m2 groot.

De rest van het terrein wordt van ons allemaal en biedt dus heel veel mogelijkheden! Boomhutten, moestuinen, klimmen, ontspannen, dieren? We bedenken het samen.

Planning:
Eind 2017 besluit de gemeenteraad over het bestemmingsplan. Bij een positief besluit zal het bestemmingsplan in januari voor zes weken ter inzage gaan. Als er geen grote bezwaren tegen de voorgenomen bestemmingswijziging van 'zorg' naar 'wonen en natuur' zijn, gaan we snel verder met het uitwerken van de plannen. Eind februari 2018 zouden we dan zo ver zijn dat we de prijs per woning kunnen vaststellen en in verkoop kunnen gaan. Medio 2019 kunnen de nieuwe bewoners hun nieuwe woning betrekken.

Wie gaat met ons mee op avontuur in het bos en heeft ook de droom in het bos te wonen, maar vind mensen om zich heen ook heel belangrijk?
Meld je aan, dan gaan we het samen mogelijk maken!

Meer informatie

Kenmerken

Project
Transformatie Hudighuis te Driebergen
Koopwoningen
7
Type woningen
Eengezinswoning, Hoekwoning, Tussenwoning, Vrijstaand

Voorzieningen

Parkeren
Parkeerplaats eigen terrein
Tuin
Tuin Rondom
Bijgebouwen
Schuur (hout)
Eigendom
Volle eigendom

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrechtse Heuvelrug.

Aanmelden